Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

ČETVORO SUDIJA APELACIONOG SUDA U BEOGRADU IZABRANO ZA SUDIJE VRHOVNOG KASACIONOG SUDA

2.08.2022.

Odlukom Visokog saveta sudstva sudije Apelacionog suda u Beogradu, Tatjana Vuković, Vladislava Milićević, Bojana Paunović i Vesna Stanković, izabrane su za sudije Vrhovnog kasacionog suda.

Odlaskom imenovanih sudija, kao i sudije Snežane Stevović, kojoj je u međuvremenu prestala sudijska funkcija usled odlaska u penziju, Apelacioni sud u Beogradu svoj rad nastavlja sa 71 sudijom (uključujući i predsednika suda).

Imenovane sudije su ceo svoj radni vek provele u sudu.

U Apelacionom sudu u Beogradu sudija Tatjana Vuković je bila predsednik drugog veća Krivičnog odeljenja, koje su činile i sudije Dragoljub Albijanić i Dragan Milošević, te je bila i član drugog veća Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, kojim predsedava sudija Zoran Savić, a čiji članovi su i sudije Mirjana Popović, Duško Milenković, Zdravka Đurđević i Dušanka Đorđević, sudija Vladislava Milićević je bila predsednik petog veća Građanskog odeljenja, koje su činile i sudije Vesna Matković i Jasna Belović, sudija Bojana Paunović je bila predsednik četvrtog veća Krivičnog odeljenja, koje je činila i sudija Dušanka Đorđević, te je bila i član prvog veća Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, kojim predsedava sudija Milimir Lukić, a čiji članovi su i sudije mr Sretko Janković, Vesna Petrović, Dragan Ćesarović i Marko Jocić, dok je sudija Vesna Stanković bila predsednik drugog veća Građanskog odeljenja, koje su činile i sudije Sanja Agatonović i Vesna Sekulić. 

Takođe, sudija Bojana Paunović je bila i rukovodilac Odeljenja sudske prakse za Krivično odeljenje i Odeljenje za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku u krivičnoj materiji, dok je sudija Vesna Stanković bila zamenik predsednika Građanskog odeljenja i Odeljenja za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku. Takođe, imenovane sudije su bile i članovi redakcije Biltena Apelacionog suda u Beogradu. Pored sudijske funkcije, sve imenovane sudije su bile angažovane i na velikom broju drugih aktivnosti u oblasti pravosuđa, kao predavači i učesnici različitih projekata, a takođe su i autori velikog broja publikacija i ostalih radova.

Biografiju sudije Tatjane Vuković možete pročitati ovde, biografiju sudije Vladislave Milićević možete pročitati ovde, biografiju sudije Bojane Paunović možete pročitati ovde i biografiju sudije Vesne Stanković možete pročitati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje