Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

APELACIONI SUD U BEOGRADU NASTAVLjA SVOJ RAD BEZ DVOJE SUDIJA KOJIMA JE PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA USLED NAVRŠENjA RADNOG VEKA (01. April 2022.)

1.04.2022.

Kolektiv Apelacionog suda u Beogradu je još dvoje sudija, nakon višedecenijskog rada u pravosuđu, ispratio u penziju. Sudija Aleksandar Vujičić je sudijsku funkciju obavljao u Krivičnom odeljenju i Odeljenju za ratne zločine, dok je sudija Aleksandra Đorđević sudijsku funkciju obavljala u Građanskom odeljenju.

Nakon prestanka sudijske funkcije sudiji Aleksandru Vujačiću i sudiji Aleksandri Đorđević Apelacioni sud u Beogradu nastavlja svoj rad sa 76 sudija (uključujući i predsednika suda).

Sudija Aleksandra Đorđević je ceo svoj radni vek provela u pravosuđu, te je sudijsku funkciju obavljala od 1990. godine, najpre u Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu, a zatim u Apelacionom sudu u Beogradu, od formiranja. U Apelacionom sudu je bila član šestog veća, koje su činile i sudije Ivan Negić, predsednik veća, i sudije Vesna Filipović i Olga Arsović, članovi veća. Biografiju sudije Aleksandre Đorđević možete pročitati ovde.

I sudija Aleksandar Vujičić je najveći deo radnog veka proveo u pravosuđu, te je sudijsku funkciju obavljao od 1992. godine, najpre u Petom opštinskom sudu u Beogradu, a zatim od 2002. godine u Okružnom sudu u Beogradu i od formiranja u Apelacionom sudu u Beogradu. U Apelacionom sudu je bio član četvrtog veća, koje su činile i sudije Bojana Paunović, predsednik veća i Dušanka Đorđevuć, član veća, a takođe je bio i član veća u Odeljenju za ratne zločine. Biografiju sudije Aleksandra Vujičića možete pročitati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje