Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English
ПРИЈЕМ  СТРАНАКА
 

Странке имају могућност да се информишу  о предметима, који се воде пред овим судом, сваког радног дана на шалтеру пријема, у времену од 7:30 до 15:30 часова.

Ближе податке о информацијама које се могу добити на пријемном шалтеру можете прочитати овде.

Обавештења се странкама дају писмено или на други погодан начин, а кратка и хитна телефоном, ако је то, по природи ствари могуће. Телефон за информације је (00 381 11) 363 51 03.

У циљу бржег и ефикаснијег рада суда сваког уторка у периоду од 10 до 13 часова ће се вршити пријем странака код заменика председника суда – судије Зорице Смирчић.

Пријем  код заменика председника суда се обавезно заказује. Заказивање разговора се врши код административно – техничког секретара суда на телефон (00 381 11) 363 50 41, сваким радним даном у току радног времена суда. Уколико је странка у згради суда разговор је могуће заказати позивањем локала 5041 са телефона који се налази на инфо - пулту у приземљу зграде.

Разговор  могу обавити само странке у поступку, њихови пуномоћници и законски заступници. За заказивање је неопходно да странка зна број предмета како би се предмет пре пријема изнео заменику председника суда ради упознавања.

Свака странка добија свој термин пријема. На пријем је странка дужна да понесе личну исправу са фотографијом ради идентификације. Довољно је да странка дође 15 минута раније како би се избегла гужва и непотребно задржавање странака. Разговор се обавља у кабинету 2.05 на другом спрату.

 

Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje