Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

УВОДНА  РЕЧ ПРЕДСЕДНИКА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ
СУДИЈЕ ДУШКА МИЛЕНКОВИЋА


Поштовани,

Част ми је да вам у име колектива Апелационог суда у Београду пожелим добродошлицу на званичну интернет презентацију овог суда.

Презентација је настала као израз тежње да се кроз приказивање организације, те надлежности и положаја који овај суд има у мрежи судова грађанима приближе права која им по закону припадају, као и начин њиховог остваривања.

У жељи да рад суда учинимо што доступнијим грађанима на интернет презентацији суда, поред Информатора о раду, објављујемо статистичке извештаје о раду, одлуке које Одељење судске праксе издваја као значајне за рад тог одељења, публикације суда, распоред суђења у кривичној материји, као и саопштења поводом свих одлука донетим у предметима који су изазвали интересовање јавности.

Апелациони суд у Београду настоји да свој рад организује на начин на који ће се најбоље остварити Уставом признато право грађана на правично суђење. Да ли у томе успева најбоље знате ви на која се та права односе и зато вас позивамо да својим питањима, сугестијама и критикама допринесете успостављању суда којем грађани верују.

Пут до правде није увек лак, али ако будемо савезници на том путу сигуран сам да је лакше достижан.

С поштовањем,

председник Апелационог суда у Београду,
 судија Душко Миленковић

Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje