Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English
PRIJEM  STRANAKA
 

Stranke imaju mogućnost da se informišu  o predmetima, koji se vode pred ovim sudom, svakog radnog dana na šalteru prijema, u vremenu od 7:30 do 15:30 časova.

Bliže podatke o informacijama koje se mogu dobiti na prijemnom šalteru možete pročitati ovde.

Obaveštenja se strankama daju pismeno ili na drugi pogodan način, a kratka i hitna telefonom, ako je to, po prirodi stvari moguće. Telefon za informacije je (00 381 11) 363 51 03.

U cilju bržeg i efikasnijeg rada suda svakog utorka u periodu od 10 do 13 časova će se vršiti prijem stranaka kod zamenika predsednika suda – sudije Zorice Smirčić.

Prijem  kod zamenika predsednika suda se obavezno zakazuje. Zakazivanje razgovora se vrši kod administrativno – tehničkog sekretara suda na telefon (00 381 11) 363 50 41, svakim radnim danom u toku radnog vremena suda. Ukoliko je stranka u zgradi suda razgovor je moguće zakazati pozivanjem lokala 5041 sa telefona koji se nalazi na info - pultu u prizemlju zgrade.

Razgovor  mogu obaviti samo stranke u postupku, njihovi punomoćnici i zakonski zastupnici. Za zakazivanje je neophodno da stranka zna broj predmeta kako bi se predmet pre prijema izneo zameniku predsednika suda radi upoznavanja.

Svaka stranka dobija svoj termin prijema. Na prijem je stranka dužna da ponese ličnu ispravu sa fotografijom radi identifikacije. Dovoljno je da stranka dođe 15 minuta ranije kako bi se izbegla gužva i nepotrebno zadržavanje stranaka. Razgovor se obavlja u kabinetu 2.05 na drugom spratu.

 

Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje