Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

 

APELACIONI SUD NASTAVLjA SVOJ RAD BEZ JOŠ DVOJE SUDIJA

Dodato: 5.07.2024.
Prestankom sudijske funkcije sudijama Vesni Dželetović Cucić i Sanji Pejović, i to sudiji Vesni Dželetović Cucić zbog navršenja radnog veka, a sudiji Sanji Pejović na lični zahtev, zbog sticanja uslova za starosnu penziju, kolektiv Apelacionog suda u Beogradu nastavlja svoj rad sa 65 sudija (uključujući i predsednika suda). 
 
Imenovane sudije su sudijsku funkciju obavljalje u Građanskom odeljenju i to sudija Vesna Dželetović Cucić kao predsednik veća u svojim predmetima u devetom veću koje su činile i sudije Svetlana Pavić i Aleksandra Leković, dok je sudija Sanja Pejović bila član trećeg veća kojim je predsedavala sudija Melanija Santovac, a drugi član veća je bila sudija Dragana Marčetić. 
 
 Sudija Vesna Dželetović Cucić je najveći deo radnog veka provela u pravosuđu, te je sudijsku funkciju obavljala od 1995. godine, najpre kao gradski sudija za prekršaje u Beogradu, a zatim od 1997. godine kao sudija nekadašnjeg Prvog opštinskog suda u Beogradu, te od 2010. godine sudija Višeg suda u Beogradu i od 2019. godine sudija Apelacionog suda u Beogradu. Biografiju sudije Vesne Dželetović Cucić možete pročitati ovde. 
 
Sudija Sanja Pejović je ceo svoj radni vek provela u pravosuđu, te je sudijsku funkciju obavljala od 19995. godine, najpre u nekadašnjem Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu, a zatim, od formiranja, 2010. godine u Apelacionom sudu u Beogradu. Pored završenog Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu 1987. godine imenovana sudija je završila i Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu 1985. godine. Biografiju sudije Sanje Pejović možete pročitati ovde. 
 
 
 
 
 
 
 

 

Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje