Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

 

ДВОЈЕ СУДИЈА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ ИМЕНОВАНО ЗА ВРШИОЦЕ ФУНКЦИЈА ПРЕДСЕДНИКА СУДОВА

Dodato: 26.05.2023.
Одлуком Високог савета судства од 23. маја 2023. године судије Апелационог суда Драган Милошевић и Матија Радојичић су именовани за вршиоце функције председника суда. Судија Драган Милошевић је од 23. маја 2023. године именован за вршиоца функције председника Вишег суда у Београду, а судија Матија Радојичић је именован од 23. маја 2023. године за вршиоца функције председника Трећег основног суда у Београду.
 
Судија Драган Милошевић је цео свој радни век провео у правосуђу, најпре, као приправник, затим као сарадник, а потом од 2005. године и као судија Трећег општинског суда у Београду. Од јануара 2010. године био је судија Вишег суда у Београду, док је од јула 2019. године био судија Апелационог суда у Београду стим што је од избора на фунцију у Апелационом суду до јануара 2022. године био упућен на рад у Посебно одељење за организовани криминал Вишег суда у Београду, док је на судијску функцију у Апелацоином суду ступио јануара 2022. године. У Апелационом суду је поступао као судија у Кривичном одељењу, док је од новембра 2022. године поред поступања у Кривичном одељењу распоређен да поступа и као судија у Посебном одељењу за организовани криминал. 
 
Судија Матија Радојичић је, такође, цео свој радни век провео у правосуђу, најпре, као приправник, затим као сарадник, а потом од 1993. године и као судија Четвртог општинског суда у Београду. Од јануара 2010. године био је судија Првог основног суда у Београду, затим од 2014. године судија Трећег основног суда у Београду, док је од децембра 2021. године судија Грађанског одељења за радне спорове Апелационог суда у Београду. Такође, од 2016. године до 2021. године био је члан Високог савета судства. 
 
Одласком именованих судија Апелациони суд у Београду свој рад наставља са 64 судија (укључујући и председника суда). 
 

 

Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje